Kasiinoluba – LPT, UKGC, Curacao, MGA

Kasiinolitsents on iga online-kasiino oluline osa. Selle saamine kinnitab, et ettevõte tegutseb seaduslikult ja suudab tagada mängijatele raha väljamaksmise. Leiad palju litsentseeritud kasiinosid: Parimate online-kasiinode 2024 nimekiri.

Hasartmängulitsents on vajalik mitte ainult kasiinode, vaid ka muude hasartmängudega seotud tegevuste, näiteks spordikihlvedude, kasiinomängude pakkujate, pokkeritubade, loteriimängude jne jaoks.

Tasub märkida, et hasartmängude valdkonnas on mitmeid erinevaid litsentse. Selles artiklis vaatleme üksikasjalikult kõige populaarsemate kasiinolitsentside tüüpe, omadusi ja menetlusi ning selgitame välja, mis teeb hasartmängulitsentsi sinu, mängija jaoks oluliseks.

Peamised küsimused kasiinolitsentside kohta

Kasiino litsents - mis see on ❓

See on kinnitus, et ettevõte tegutseb seaduslikult, järgib eeskirju ja suudab tagada mängijatele raha väljamaksmise.

Miks on vaja hasartmänguluba ❓

Kasiino veebisaitidel registreerudes jagavad kasutajad oma isikuandmeid, pangakaardiandmeid ja teevad rahaülekandeid. Litsents kinnitab, et ettevõte on usaldusväärne ning suudab käsitleda ja tagada teie raha ja teabe turvalisuse.

Millised kasiinolitsentsid on kõige populaarsemad ❓

Malta Gaming Authority (MGA), Curacao e-Gaming ja Ühendkuningriigi hasartmängukomisjoni litsentsid on kõige levinumad.

Milline kasiino litsents on kõige turvalisem ❓

Kõige ohutumad on Euroopa litsentsid, st UKGC, Gibraltar ja Malta.

Kas Curacao litsents on ohutu ❓

✅Jah, enamik selle litsentsiga online-kasiinodest on täiesti usaldusväärsed ja turvalised. Et aga täiesti kindel olla, peaksite enne mängimist lugema teiste kasutajate kommentaare valitud kasiino kohta. Online-kasiinode ülevaated leiad kasiinode ülevaadete kategooriast.

Millised Leedu kasiinod on litsentseeritud ❓

Leedus seaduslikult tegutsevatel hasartmänguettevõtetel peab olema Leedu hasartmängude järelevalveasutuse (LSS) litsents.

Kas litsentseerimata kasiinos on turvaline mängida? ❓

Ärge kunagi mängige kasiinos, mis ei ole litsentseeritud. Te riskite, et teid petetakse ja teie isikuandmed varastatakse.

Sisukord

Kasiinolitsents – mis see on ja miks seda vaja on?

Nagu me juba mainisime, on kasiinolitsents selle riigi kinnitus, kus see välja anti, et taotleja ettevõte vastab nende nõuetele ja võib tegutseda seaduslikult .

Need nõuded on riigiti erinevad, kuid enamasti kontrollitakse taotleva ettevõtte juhtimist, analüüsitakse selle finantsolukorda, turva- ja tarbijaandmete kaitse nõudeid, kontrollitakse, et ettevõte ei ole seotud rahapesu skeemidega ja nii edasi.

Litsentsi saamiseks peab ettevõte esitama mitmesuguseid dokumenteeritud tõendeid oma tegevuse, juhtimise ja süsteemide kohta. Kui hindajad otsustavad, et taotleja ei vasta nõuetele, ei anta litsentsi või lükatakse see edasi.

Miks on kasiino käitamiseks vaja tegevusluba? Kasiino veebisaitidel registreerudes jagavad kasutajad oma isikuandmeid, pangakaardiandmeid ja teevad rahaülekandeid. Ilma litsentsita kasiino võib tegutseda järelevalveta ja kasutada teie andmeid kuritegelikel eesmärkidel. Litsents kinnitab, et ettevõte on usaldusväärne ja suudab tegutseda nõuetekohaselt ning hoida teie raha ja teavet turvaliselt.

Malta litsents – Malta Gaming Authority (MGA)

See hasartmängulitsents on eriti levinud Euroopa interneti hasartmänguportaalides. MGA hakkas litsentse väljastama juba 2001. aastal ja selle saamiseks on kohustuslik oma ettevõte Maltal registreerida.

Kui vajalikud dokumendid ja kolmeaastane üksikasjalik äriplaan on koostatud, saab taotluse saata Malta hasartmänguametile. Hasartmänguamet ( MGA ) kaalub seejärel ühe kuu jooksul, kas teie ettevõte vastab kõigile nõuetele, ja võib teile anda ajutise hasartmängulitsentsi, mis kehtib 6 kuud. Pikaajaline litsents, mis kehtib 5 aastat, antakse pärast seda, kui on hinnatud, et ettevõte on suutnud esimese 6 kuu jooksul rahuldavalt tegutseda.

Need, kes soovivad saada Malta litsentsi, peavad samuti maksma taotluse esitamise tasu 2300 eurot. Kui taotlus rahuldatakse, tuleb maksta ühekordne litsentsitasu 25 000 eurot. Tasub märkida, et selle litsentsi omanikud peavad maksma ka aastamaksu (umbes 3%), mis sõltub sissetuleku suurusest. Seda tasu ei kohaldata ainult litsentsi esimesel aastal.

Malta tegevusloa liigid

MGA pakub ettevõtetele nelja liiki hasartmängulitsentse:

  • Klass 1 – see on online-kasiinode jaoks nõutav litsents, mis nõuab, et mängud toimiksid juhusliku numbrigeneraatori abil;
  • Klass 2 – see litsents on mõeldud spordikihlvedude korraldajatele;
  • Klass 3 – see sobib pokkeritubade, bingomängude ja kihlvedude börside jaoks;
  • Klass 4 – see litsents on mõeldud hasartmängutarkvara arendajatele.

Kasutaja registreerimise funktsioonid

Kasiino, kes soovib saada selle litsentsi, peab kasutaja registreerimisel tagama mitmeid asju:

  • Vanuse ja isikusamasuse kontrollimine – selleks võib kasiino nõuda juhiloa, isikutunnistuse või passi koopiat. Kui olete alaealine või esitate sobimatu dokumendi, ei võeta teie registreerimist vastu;
  • Aadressi kontrollimine – teie konto turvalisuse tagamiseks peab kasiino nõudma aadressi tõendamist, näiteks kommunaalarve või pangaväljavõte;
  • Maksekinnitus – kasiinofirmad võivad nõuda teie pangakaardi fotot või ekraanipilti teie kasutatavast pangast. Sellega tagatakse, et pangakaart on teie oma.

Esitage kasiinos registreerimisel alati õiged isikuandmed, vastasel juhul ei pruugi teil olla võimalik registreeruda või peate veetma aega klienditeenindusega suhtlemisel, et muuta sisestatud andmeid.

Vastutustundlik hasartmängimine

Malta Gaming Authority on organisatsioon, mis paneb erilist rõhku vastutustundlikule hasartmängule. Selle tulemusena peavad litsentseeritud kasiinodel olema mitmed vahendid, mis aitavad tagada vastutustundliku hasartmängu:

  • Hoiuste limiidid – igal kasiinomängijal peab olema võimalik kehtestada teatud ajaks hoiuste limiidid;
  • Panustamispiirangud – vahend, mis võimaldab piirata panuste arvu, mida saate teatud aja jooksul teha;
  • Kaotuslimiidid – võimalus seada piir, kui palju raha võite kaotada.

Lisaks visa peaksid kasiinod võtma muid meetmeid, mis aitavad tagada vastutustundliku hasartmängimise ja võimaldavad mängijatel blokeerida juurdepääsu oma kontole.

Mängijate kaitse

MGA teatab, et mängijad peaksid organisatsiooniga ühendust võtma ainult siis, kui kasiino rikub oma litsentsi nõudeid. Kui teil on probleeme väljamakse kinnitamisega, probleeme mängude toimimisega, ebakindlust oma kontoga jne, peaksite esmalt ühendust võtma kasiinoga endaga.

Leedu Vabariigi litsents

Leedu Vabariigis hasartmängude ja loteriide korraldamise üle järelevalvet teostav riigiasutus on hasartmängude järelevalveamet (Gambling Supervision Authority). See asutus vastutab litsentside väljaandmise ja hasartmängukorraldajate tegevuse järelevalve eest Leedus. Ta kontrollib, kas hasartmängu- ja loteriiettevõtjad järgivad Leedu Vabariigi hasartmängude korraldamist reguleerivaid seadusi ja määrusi.

Litsentside liigid

Sarnaselt Curacao litsentsiga on ka Leedu hasartmängude järelevalveasutuse litsentsil ainult üks tüüp, mis hõlmab kõiki hasartmängudega seotud tegevusi – lauamänge, A-kategooria mänguautomaate, B-kategooria mänguautomaate, bingot, totalisaatoreid ja spordikihlvedusid. Litsentsi eest tuleb tasuda ühekordne teenustasu 1039 eurot.

Mängija registreerimise kord

Leedus litsentseeritud hasartmängufirmad on uute kasutajate registreerimisel üha valvsamad. See tähendab, et registreerimisel kasutatakse mitmeid turvameetodeid – isikusamasuse kontroll, aadressi kontroll jne. Ja mõned kasiinod pakuvad ka võimalust logida sisse oma e-panga või Smart-ID abil. See kiirendab kogu registreerimisprotsessi oluliselt.

Vastutustundlik mängimine ja mängijakaitse

Leedu ametiasutused pööravad suurt tähelepanu vastutustundlikule hasartmängule. Peaaegu kõikidel litsentseeritud hasartmänguettevõtetel on vahendid, mis võimaldavad neil hallata oma hasartmänguaega, seada piiranguid hoiustele ja kahjumitele või taotleda mängimisest loobumist. Samuti on Leedu litsentsi alusel tegutsevatel kasiinodel blokeeritud mängufunktsioonid, näiteks “automaatne mängimine” või “boonusost“.

LLPT kaitseb mängijaid samuti hästi. Kui mängur tunneb, et kasiino käitub meelevaldselt või ei tööta reeglite kohaselt, võib ta pöörduda hasartmängude järelevalveasutuse poole, kes püüab vaidluse lahendada.

Ühendkuningriigi litsents – Ühendkuningriigi hasartmängukomisjon

See on mainekas hasartmängulitsents, mis on vajalik kõigile Ühendkuningriigis seaduslikult tegutsevatele hasartmänguettevõtetele. Ühendkuningriigi hasartmängukomisjon teostab järelevalvet mitte ainult kasiinode, vaid ka spordikihlvedude, loteriide ja muude hasartmänguasutuste üle.

See litsents antakse ainult laitmatu mainega ettevõtetele, mis vastavad järgmistele nõuetele:

  • Identiteet ja juhtkond – oluline on teada, kes on UKGC-le taotluse esitanud isik ja kas ettevõte sobib hasartmängude korraldamiseks;
  • Finants – analüüsitakse taotleja finantsajalugu ja seda, kas ettevõttel on piisavalt vahendeid, et veebikasiinot korralikult juhtida;
  • Ausus – hinnatakse, kas taotleja ettevõte on aus, avatud ja usaldusväärne;
  • Pädevus – vaadatakse, kas taotlejal on teadmised, kogemused ja oskused hasartmänguettevõtte juhtimiseks;
  • Kriminaalne minevik – vaadatakse, kas ettevõttega seotud isikutel on kriminaalne minevik.

UKGC litsentsi liigid

UKGC annab välja erinevaid litsentse vastavalt ettevõtte hasartmängutegevusele:

  • Kasiinolitsents;
  • Bingo litsents; kasiino litsents; Bingo litsents;
  • Üldine kihlvedude korraldamise litsents;
  • Kihlveokontori litsents;
  • Kihlvedude vahendaja litsents;
  • Litsents loterii korraldamiseks.

Tasub märkida, et kui ettevõte soovib samas kohas tegutseda nii kasiinos, spordikihlvedude kui ka bingoga, peab ta hankima kolm erinevat litsentsi.

Mängija registreerimise menetlus

Nagu Maltal litsentseeritud kasiinode puhul, viivad UKGC-litsentseeritud hasartmänguettevõtted läbi KYC (tunne oma klienti) kontrolli mängijate üle. Registreerimisel tuleb esitada isikut tõendav dokument, aadressi tõendav dokument jne.

Vastutustundlik mängimine ja mängijate kaitse

Ühendkuningriigi hasartmängude litsentsiomanikud peavad tagama, et mängijatele pakutakse vahendeid, mis aitavad neil vastutustundlikult mängida, näiteks hoiustamise piirangud, panustamise piirangud, kaotamise piirangud, võimalus blokeerida mängija konto jne.

Mis puutub mängijakaitsesse, siis tuleks UKGC-ga ühendust võtta ainult siis, kui kasiino tegutseb ebaseaduslikult või kui olete juba kõik muud võimalused ära proovinud. Siiski tasub märkida, et selle litsentsiga hasartmängufirmad on väga usaldusväärsed, seega ei tohiks seal probleeme tekkida.

Curacao litsents – välismaine litsents

Teine litsentsitüüp, mille alusel tegutsevad online-kasiinod, on nn offshore-litsents. Tavaliselt väldivad väiksemad ettevõtted kalleid litsentse ja avavad (registreerivad) ettevõtte mõnel Kariibi mere või Vaikse ookeani saarel, et säästa raha.

Ülekaalukalt kõige rohkem kasiinosid omavad Curacao e Gaming litsentsi. See on väike saar Lõuna-Ameerika ranniku lähedal, mis kuulub juriidiliselt Madalmaade Kuningriigile, kuid millel on tegelikult oma keskvalitsus ja mis on peaaegu autonoomne riik. Ta on väljastanud hasartmängulitsentse alates 1996. aastast.

Litsentsi liik

Curacao pakub ainult ühte tüüpi litsentsi, mis hõlmab kõiki hasartmängutegevusi. Seda nimetatakse “põhilitsentsiks” ja see sobib online-kasiinode, spordikihlvedude, kihlvedude vahetamise ja muude erinevate hasartmängude jaoks. Selle litsentsi saamine koos ettevõtte registreerimisega Curacao saarel maksab keskmiselt umbes 25 000 eurot.

Vastutustundlik mängimine ja mängijate kaitse

Curacao on alates 2014. aastast CFATFi (Caribbean Financial Action Task Force) liige ja seetõttu peavad selles riigis litsentseeritud kasiinod järgima ranget rahapesu ja terrorismivastast poliitikat.

Kuigi Curacao kasiinodel on aastaid olnud tarbijakaitse ja teeninduse osas üsna halb maine, on olukord aja jooksul paranemas. Mõnest riigist pärit mängijatele kehtestatakse üha rohkem eeskirju ja piiranguid. Tasub siiski märkida, et kui kasiino ja mängija vahel tekib vaidlus, siis Curacao ei sekku ja ei saa probleemi lahendada. Seetõttu on see litsents veidi vähem turvaline kui Euroopa litsentsid. Soovitame alati enne Curacao litsentsiga kasiinos mängimist lugeda teiste mängijate kommentaare.

Curacaol on ka vastutustundliku hasartmängu nõuded hasartmängufirmadele. Kuigi registreerimismenetlus on üsna lihtne ja mõnikord ei pea isegi oma isiklikke dokumente esitama, pakuvad peaaegu kõik ettevõtted võimalust kehtestada limiite.

Gibraltari litsents

See on veel üks mainekas Euroopa litsents. See kääbusriik on hasartmängulitsentse väljastanud alates 2006. aastast ja sellel on väga ranged nõuded neile, kes taotluse täid avad – taotleja, omanike, juhtkonna, aktsionäride ja kõigi ettevõttega seotud isikute range kontrollimine.

Samuti peab taotlev ettevõte vastama rahapesuvastastele nõuetele ja tal peab olema usaldusväärne järelevalvesüsteem, mis suudab ennetada kuritegelikku tegevust.

Litsentside liigid

Gibraltari valitsuse litsents antakse sõltuvalt ettevõtte tegevusest ja seda on mitut liiki:

  • Kihlvedude korraldaja tegevusluba;
  • Kihlvedude vahendaja litsents;
  • Hasartmängukorraldaja tegevusluba;
  • Mänguautomaadi tegevusluba;
  • Litsents loterii korraldamiseks;
  • Kihlvedude korraldaja tegevusluba;
  • Kaugmängude korraldamise litsents.

Enamik online-kasiinosid taotleb kaugmängude litsentsi, mis tähendab, et ettevõttel on Gibraltari litsents, kuid tegelikult tegutseb ta teistes Euroopa riikides.

Mängija registreerimise menetlus

Nagu Malta või Ühendkuningriigi litsentsidega kasiinode puhul, peavad kasutajad siinkohal esitama dokumendid, mis tõendavad nende isikusamasust ja elukoha olemasolu. See on vajalik mängija kaitsmiseks,

Vastutustundlik hasartmängimine ja mängijate kaitse

Gibraltar pöörab erilist tähelepanu vastutustundlikele hasartmängudele. Kõik uued mängijad peavad läbima sõelumismenetluse, mille käigus kontrollitakse, kas mängija on taotlenud hasartmängudest hoidumist ja kas tal on olnud probleeme hasartmängudega.

Iga Gibraltaril litsentseeritud kasiinos registreeritud mängija peab samuti saama kohandada hoiuste, kahjude ja mänguaja piiranguid või end hasartmängudest “välja lülitada”.

Tasub märkida, et Gibraltari ametiasutused nõuavad, et litsentseeritud kasiinod korraldaksid oma töötajatele korrapäraselt koolitusi, et tagada, et neil on piisavad teadmised, et nad suudaksid tuvastada vastutustundetut hasartmängu ja sellega tegeleda.

Mis puutub mängijate kaitsesse, siis see litsents võib mängijaid kaitsta, kuid jällegi tasub komisjoniga ühendust võtta ainult siis, kui ettevõte rikub litsentsi eeskirju või teostab ebaseaduslikku tegevust. Kõigi muude kaebustega tuleks esmalt tegeleda kasiinoga.

Muud litsentsid

Lisaks kõigile eespool juba loetletud litsentsidele on online-kasiinode maailmas palju muid litsentse, näiteks Rootsi, Itaalia, Alderney, Ahvenamaa, Antigua &; Barbuda, Costa Rica jne. Tasub mainida, et need ei ole nii populaarsed ja Leedu mängijad ei mängi tõenäoliselt vähe tuntud litsentsidega hasartmängufirmades. Te riskite, et teid petetakse.

Olenematasellest, millise litsentsi kasiino te valite, soovitame alati lugeda teiste mängijate kommentaare, et olla kindel, et hasartmängufirma tegutseb usaldusväärselt ja et ei teki ettenägematuid probleeme.

KasiinoGuru.ee
KasiinoGuru.ee

Kasiino ja hasartmänguspetsialist