Keno

Keno mängu algupära on Hiinas, kust Hiina sisserändajad selle 18. sajandi lõpus Ameerika Ühendriikidesse “tõid”. Originaalis mängiti 80 hiina tähemärki, kuid ameeriklased asendasid need araabia numbritega.

Mõnda aega oli Nevadas iga number seotud võidusõiduhobuste nimedega ja mäng ise on tuntud kui Racehorse Keno. See seos kadus 1951. aastal, kui kehtestati maks hobustele tehtud panustele, mis ei ole tehtud võidusõidurajal. Mängu korraldajad ei tahtnud, et Keno segi aetaks hobustele tehtud kihlvedudega. Sellegipoolest on see hobuste võidusõidu Keno mängust säilinud. Paljud kasiinod nimetavad seda mängu võidusõiduks ja kui korraga mängitakse rohkem kui ühte mängu, tuleb osta mitme võiduajamise pilet.

Peaaegu kõigis Nevadas asuvates kasiinodes on Keno saalid, kus võitja määramiseks paisatakse nummerdatud pallid õhku puhudes välja. USA keskosas on mitmetes hõimude kasiinodes ka live Keno saalid ning Atlantic Citys võeti see mäng kasutusele 1994. aastal. Kasiino kruiisi Keno harrastajad saavad mängida mängu videoversioone, mis on veidi paindlikumad ja sisaldavad isegi täiendavaid mänguautomaatide voorusid.

Sisukord

Kuidas mängida Keno?

Mängu live-versioonis tuleb mängijatel märkida 1 kuni 20 numbrit 80 kaardile, mis on jagatud 8 10-kohalisse ritta. Seejärel antakse kaardid Keno kirjutaja kätte ja tehakse panused, et valitud numbrid loositakse välja järgmises 20 numbri loosimises. Seda mängu võivad mängida ka mängijad, kes veedavad aega kasiinorestoranis – nad märgivad numbrid kaardile ja annavad selle Keno jooksjale, kes annab kaardi edasi Keno kirjutajale ja toob mängijale pileti. Panus peab olema mitu korda suurem kui kasiino minimaalne panus ilma jäägita – tänapäeval on see tavaliselt 1 dollar.

Kui 20 numbrit on välja loositud, makstakse võidupiletid välja vastavalt tabelile, mis erineb kasiinodes. Näiteks pilet, millel on neli ruudukest ja mille panus on 1 dollar: kui arvad ära 2 numbrit, saad tagasi 1 dollar, kui arvad ära 3 numbrit, saad 5 dollarit ja kui tabad kõik neli, saad 120 dollarit. Teistes kasiinodes võivad aga väljamaksed olla erinevad: kui tabad 3 numbrit, võid saada 6 dollarit ja kui tabad kõik 4 numbrit, siis 125 dollarit. Veelgi teistes võite saada 5 ja 110. Nende erinevuste põhjuseks on see, et väljamaksed ulatuvad vähem kui 70 protsendist rohkem kui 80 protsendini.

Keno kihlvedude

Sirge pilet – panus konkreetsetele märgitud numbritele. See on kõige lihtsam viis mängida Keno, kuid enamik mängijaid soovib panustada rohkematele kombinatsioonidele. Üks populaarsemaid panuseid on “viisipilet”. Näiteks võib mängija märkida 6 numbrit ja seejärel lisada kaks kolmest numbrist koosnevat gruppi, seejärel märkida nende kõrvale “2/3, 1/6” Mängija panustaks 3 dollarit, st 1 dollar kahele kolme numbri grupile ja 1 dollar kõigile 6 numbrile.

Kuninga pilet: üks number, mida kasutatakse kõikides kombinatsioonides ja mis on kuningas. Näiteks märgistad kaks nelja numbri kombinatsiooni, mis mõlemad sisaldavad sama numbrit, näiteks 6, 7, 16, 17 ja 15, 16, 25, 26 – sellises olukorras nimetatakse numbrit 16 kuningaks. Seejärel võib mängija märkida piletile “2/4, 1/7”, mis tähendab, et ta panustab kahele nelja numbri kombinatsioonile ja ühele kõigi seitsme numbri kombinatsioonile.

Kombineeritud pilet: mängija saab märkida mitu numbrit ja panustada nende erinevatele kombinatsioonidele. Näiteks pilet, kus mängija saab märkida kahe, kolme või nelja numbri kombinatsioone, võib mängida järgmiselt: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5 (see oleks panus kahele ja kolmele 1/2 ja 1/3 kombinatsioonile korraga), 1/6 (panus kahele ja neljale 1/2 ja 1/4 kombinatsioonile korraga), 1/7 (panus kolmele ja neljale 1/3 ja 1/4 kombinatsioonile korraga), 1/9 (panus kõigile kolmele 1/2, 1/3, 1/4 kombinatsioonile korraga). Ühe dollari suurune panus ühe kombinatsiooni kohta maksaks see pilet 7 dollarit.

Progressiivsed jackpotid: Enamikul Keno pakkuvatel ettevõtetel on progressiivsed jackpotid, mille puhul saab panustada rohkematele numbritele või suurematele summadele. Mõnikord kasvavad need auhinnafondid nii suureks, et Keno mängides on võimalik pika aja jooksul tagasi saada rohkem kui 100% panustatud summast. 1994. aastal oli ühes Las Vegase kasiinos kumulatiivne auhinnafond 200 000 dollarit kaheksale numbrile korraga tehtud 2-dollariliste panuste eest.

Kumulatiivsed auhinnafondid on tavaliselt piiratud, kuid kui need oleksid jõudnud tollase 250 000 dollari piirini, oleks mängija, kes panustas kaheksa numbrile korraga, teeninud pika aja jooksul keskmiselt 17,4% oma panusest. See ei tähenda siiski, et sa lihtsalt võidad 17,4% rohkem, kui sa iga panusega panustasid. Lühiajaliselt võivad tulemused väga varieeruda ja mängija võib oodata, et ta võidab kumulatiivse auhinnafondi kaheksa numbri panustamise puhul vaid korra 230 000 katsest, kuid kasiino ei maksa midagi välja, kui mängija ei taba vähemalt viit numbrit kaheksast, mis tähendab, et ainult 2 protsenti kõigist piletitest saab üldse mingit väljamakset.

Keno strateegia

Igal juhul põhineb Keno mäng tõesti liiga tugevalt õnnel, et seda tõsiselt võtta. On palju inimesi, kes käivad kasiinokohvikutes hommikusöögil ja mängivad ühe või kaks mängu, või palju inimesi, kellele meeldib lõõgastuda Keno boksides. On ka inimesi, kellel on väga kitsas eelarve, nii et nad lähevad Keno boksidesse ja mängivad võimalikult väikeste panustega ning naudivad tasuta jooke, mida kasiinod neile pakuvad. See on lihtsalt odav viis lõbutsemiseks.

Ja inimestele, kes tahavad võtta asja nii tõsiselt, et nad ei viitsi kasiinost kasiinosse minna, soovitame lihtsalt kontrollida erinevate kasiinode väljamakseid oma lemmikpanuste puhul ja valida koht, kus on kõige suuremad väljamaksed. Ja numbrite valikul ei ole mingit strateegiat – igal numbril on sama suur tõenäosus välja kukkuda kui kõigil teistel.

Video keno

Video Keno mäng on täpselt samasugune nagu tavaline Keno mäng, kus samad 80 numbrit on paigutatud identselt videoautomaadi või online-kasiino ekraanile. Sa pead lihtsalt valima numbrid, millele panustad, ja ongi kõik.

Video Keno väljamaksed on tavaliselt paremad kui mängu live-versioonis, kuid need on nii kiired, et tunniga mängides riskid rohkem raha kui live-versioonis.

Keno kasiino internetis – kus mängida?

Keno on üks vanimaid loteriimänge. Kuigi see ei ole eriti populaarne, võibKeno mänge (mängi keno internetis) leida enamikus kaasaegsetes online-kasiinodes.

Enne kasiino valimist on kõige olulisem veenduda, et see on usaldusväärne ja litsentseeritud (litsentseeritud Maltal, Gibraltaril, Curacaol, Ühendkuningriigis või teistes tuntud riikides). Leiad palju mainekaid online-kasiinosid , kus mängida aadressil keno 2024.

Teine oluline punkt on mängude valik aadressil Keno . See mäng ei ole Leedus väga populaarne, seega leiad ainult ühe variandi Betsafe kasiinost, samas kui Optibet või Uniclubcasino Keno ei paku seda üldse. Seetõttu on parem valida suuremad välismaised kasiinod. Enamik neist pakub vähemalt paari erinevat Keno mängu.

Keno kihlvedude sõlmimine internetis – tõenäosused

Keno mäng seisneb selles, et arvata välja langevaid numbreid. Mängijatel on tavaliselt 1 kuni 20 õnnenumbrit, mille hulgast valida 80, ja arvamine määrab auhinna suuruse.

Kuivalite ainult ühe numbri, on tõenäosus, et see langeb välja, 25%. Kui aga panustate 1 euro, saate 3 eurot. See on mängijate jaoks eriti ebasoodne, sest maja on sellise panuse valimisel väga suur eelis (25%).

Kui valid 2 numbrit, langeb võidutõenäosus järsult 6,01%-ni. Kui valite kõik kolm numbrit, on tõenäosus 1,37%. Keno on väga tuurist sõltuv mäng, seega mängige seda ainult sellise rahaga, mille kaotamist võite endale lubada.

Keno kasiinomängud

Online-kasiinod pakuvad erinevaid Keno mänguvõimalusi. Kõige olulisem tegur mängu valimisel on selle tootlus (RTP). See on tavaliselt umbes 95%, kuid mõnes Keno mängus võib see langeda 90%-ni või isegi madalamale. Seetõttu kontrollige seda näitajat kindlasti mängu reeglitest, enne kui hakkate mängima.

Nagu me varem ütlesime – keno kõige parem on mängida välismaistes online-kasiinodes. Sealt leiad erinevaid keno mänge, sealhulgas Keno80, Monkey Keno, Power Keno, Keno Pop, Jackpot Keno , Keno Lab jne.

Soovitame proovida Quickfire (Microgaming ) Keno mänge nagu: Monkey Keno. Selle teenusepakkuja mängud pakuvad parimaid väljamakseid (tavaliselt RTP = 94,9%). Veebilehel Monkey Keno saate näha kuumadeja külmade numbritetabelit, valida numbreid juhuslikult ja kasutada automaatse mängimise funktsiooni.

Vahepeal soovitame mitte valida Keno mänge, mille RTP on alla 90% või mis ei avalda seda üldse. Näiteks: Keno Lab on RTP 89%, samas kui sellised mängud nagu Power Keno või Keno Kick Off ei avalda RTP-d üldse. See tähendab tavaliselt, et see on alla 90%.

KasiinoGuru.ee
KasiinoGuru.ee

Kasiino ja hasartmänguspetsialist