Kaardid ülespoole blackjack’as (kahekordne kokkupuude blackjack)

Sisukord

Sissejuhatus

Näoga ülespoole blackjackerineb traditsioonilisest blackjackselle poolest, et mõlemad diileri kaardid on näoga ülespoole. See toob aga loomulikult kaasa mitmeid reegleid, mis toovad diilerile kasu ja kompenseerivad teise kaardi väljapoole pööratud kujul kaotatud eelise. Kuigi blackjack’e kasiinos on avatud kaartide eelis suurem kui mängu traditsioonilises versioonis, on see siiski üks parimaid mänge kasiinos, kui seda mõistlikult mängida. Muide, allpool on kasutatud mõisteid soft/hard, mis viitavad peetud käele, kõik käed, mis sisaldavad ässa, on soft, kõik käed, mis ei sisalda ässa, on hard.

Taisyklės

Visos taisyklės tokios pat, kaip ir standartiniame blackjack‘e išskyrus:

    • Abi dalintojo kortos yra atverstos.
    • Dalintojas laimi visas lygiasas, išskyrus tada, kai žaidėjas surenka natūralų blackjack‘ą (natūralus blackjackas yra surinktas 21 iš dviejų kortų).
    • Žaidėjui už surinktą blackjack‘ą išmokama 1 prie 1.
    • Žaidėjas gali išskirti savo kortas tik kartą.

Taisyklės kurios gali būti skirtingos ir priklauso nuo vietos kurioje žaidžiama:

  • Dalintojas ima arba neima kortos turėdamas minkštą 17(minkštas 17, tai yra 17 taškų suma surinkta turint rankoje tūzą pvz tūzas ir šešetukas).
  • Kai abu – dalintojas ir žaidėjas turi surinkę po blackjack‘ą pinigai yra grąžinami, arba keliauja pas žaidėją.
  • Žaidėjas gali/negali dvigubinti statymo po to kai išskyrė kortas.
  • Žaidėjas gali/negali dvigubinti statymo ant pirmų dviejų kortų.
  • Žaidėjas gali/negali išskirti kortas daugiau nei kartą.
  • Žaidėjas gali/negali išskirti kortas, kurių vertė yra ne 10 (pvz. Karalius, dama).

Kaip prieš tai išvardintos taisyklės daro įtaką žaidėjo grąžai žaidime (įvardijama procentine išraiška nuo statomos sumos):

  • Dalintojas neima kortos turėdamas minkštą 17: +0.39%
  • Žaidėjui leidžiama dvigubinti statymą po to, kai išskiria kortas: +0.32%
  • Dalintojui ir žaidėjui surinkus blackjack‘ą žaidėjas laimi (lyginant su tuo, jog abiems surinkus blackjack‘ą pinigai grąžinami): +0.22%
  • Žaidėjas gali išskirti kortas tik kartą (lyginama su galimybe išskirti kortas begalybę kartų): -0.71%
  • Žaidėjas gali dvigubinti statymus turėdamas tik 9-11 taškų vertės kortų kombinaciją: -1.04%
  • Žaidėjas gali dvigubinti statymus turėdamas tik 10-11 taškų vertės kortų kombinaciją: -1.44%

Allpool on loetletud mõned reaalsed kasiinod, mis pakkusid avatud kaarte blackjack’konkreetsete reeglitega.
Tropicana, Claridge, Taj Majal (Atlantic City): mängitakse kaheksa kaardipakiga, diiler ei võta kaarti pehme 17-ga, saab panust kahekordistada ainult kõva (kõva tähendab, et käes pole ässa) 9-11 või pehme 19-20, välja arvatud kaardid, saab panust ainult kahekordistada, kui mängijal ja diileril on mõlemal blackjack’s, mängija võidab, saab jagada ainult ühe kaardi. Selles kasiinos oli eelis 0,66%.
Stratosphere (Las Vegas): Mängitakse kuue kaardipakiga, diiler võtab kaardi pehme 17, saab kahekordistada ainult kõva 9-11, saab kahekordistada, välja arvatud kaardid, kui blackjack’koguvad nii mängija kui ka diiler, mängija võidab, võib jagada kuni neli korda. Selles kasiinos oli 0,68% eelis.
Lady Luck (Las Vegas): Mängitakse kuue kaardipakiga, diiler võtab kaardi pehme 17, võib kahekordistada panust mis tahes kahe esimese kaardiga, ei saa kahekordistada peale kaartide, kui blackjack’on mängija ja diiler kogunud, võidab mängija, saab jagada ainult üks kord, hertsijakk ja tärtsiäss maksavad 2:1, 6-7-8 ühe tüübi (nt. herts) maksab kahekordselt. Selles kasiinos oli 0,26% eelis.
Circus Circus (Reno): mängitakse kuue kaardipakiga, diiler võtab kaardiga soft 17, saab kahekordistada ainult hard 9-11, panust ei saa kahekordistada peale kaartide, kui mängijal ja diileril on blackjack’s, panused tagastatakse, saab jagada ainult üks kord. Selles kasiinos oli eelis 1,47%.
Grand (Tunica): Mängitakse kuue kaardipakiga, saab kahekordistada panuseid ainult kindla punktide arvu 9-11 korral, ei ole lubatud muude panuste kahekordistamine peale kaartide, kui diiler ja mängija on mõlemad kogunud blackjack’, võidab mängija, lubatud on ainult üks fold. Selles kasiinos oli 0,96% eelis.

Strateegia, kui diiler ei võta kaarti pehme 17-ga

Alljärgnevates tabelites on näidatud põhistrateegia avatud blackjackmängimiseks reegliga, et diiler ei võta kaarti, kui käes on soft 17. Selle strateegia kasutamiseks vaadake tabeli ülaosas oma punktide arvu ja vasakul diileri punktide arvu.

Strateegia, kui diiler võtab pehme 17

Järgnevates tabelites on näidatud põhistrateegia avatud blackjackmängimiseks reegliga, et diiler võtab kaardi soft 17. Selle strateegia kasutamiseks vaadake tabeli ülaosas oma punktide arvu ja vasakul diileri punktide arvu.

Tabeli sümbolite selgitus:
S = ei võta kaarti.
H = võta kaart.
DH = võimaluse korral kahekordistage panus, kui mitte – võtke kaart.
Ds = võimaluse korral kahekordistage panus, kui mitte – ärge võtke kaarti.
S/Ds = jagada ja kahekordistada, kui see on võimalik, kui mitte, siis mitte võtta kaarti.
P = jagada kaardid.
P/H = jagada kaardid ja kahekordistada panus, kui lubatud, kui mitte, tõmmata.
P/S = jagada kaardid ja kahekordistada panus, kui lubatud, kui mitte, mitte võtta kaarti.
P/D = jaotada kaardid ja kahekordistada panus, kui lubatud, kui mitte, siis lihtsalt kahekordistada.

KasiinoGuru.ee
KasiinoGuru.ee

Kasiino ja hasartmänguspetsialist